November 10, 2015

Despre LSRS

 

CINE ?

 Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă cu peste 11.000 de membri din 50+ țări. Membrii LSRS sunt studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare, sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. LSRS este construită în proporție de 100% de peste 300 de voluntari activi, în 40 filiale și reprezentanțe în întreaga lume.

 Lansat oficial pe 8 ianuarie 2009, proiectul LSRS a început înca din primăvara anului 2008, pornind de la constatarea unei realități simple și evidente: creșterea rapidă a numărului de studenți și absolvenți români în străinătate, precum și necesitatea unei platforme de comunicare între aceștia.

 

CE ?

LSRS este o platformă de networking și sprijin reciproc pentru membrii săi. Comunicarea se desfășoară fie online (prin forumul LSRS, paginile de Facebook și rețeaua de bloguri), fie offline, prin evenimentele din România și din 40 de filiale în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute evenimente și proiecte organizate de noi amintim Gala LSRS, Caravana LSRS, Caravana Online LSRS, Hai Acasă!, Go Study și SMART Diaspora.

LSRS aduce în prim-planul opiniei publice tineri valoroși educați în străinătate, dar și în țară, ca modele de profesionalism și competență. De asemenea, LSRS oferă consultanţă academică tinerilor români care doresc să-și continue studiile în străinătate. Prin facilitarea legaturilor cu cei care deja au plecat, precum și prin dezvoltarea unor platforme online (Go Study, Wiki LSRS), organizaţia este o punte între România și lumea academică de peste hotare.

Totodata, LSRS promovează întoarcerea spre casă și contribuția activă a membrilor Ligii la dezvoltarea României, de oriunde ar fi în lume. Prin proiectele filialelor LSRS din peste 40 de țări, LSRS a devenit un factor activ în societatea civilă românească.

 

UNDE ?

 Suntem prezenți în România și alte 40 de filiale din întreaga lume: Arabia Saudită, Austria, Australia, Belgia, Canada, Chile, China, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoția, Singapore, Siria, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Turcia și Ungaria.

lsrs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *